Plastik henteu modis: konsumén ngadukung bulu alami, kulit sareng wol

Plastik henteu modis: konsumén ngadukung bulu alami, kulit sareng wol
Asosiasi Bulu F Internasional IFF 19 Méi
微信图片_20210607194347
Anjeun panginten nembé maca laporan konperénsi anu judulna "bulu perlindungan lingkungan", sareng anjeun ngahuleng dina "kamajuan jaman". Tapi naha urang tiasa nyandak lima menit pikeun tenang sareng ningali kana "masalah" ieu
Washington, DC tanggal 22 April 2021, aliansi serat alami ngaleupaskeun sakumpulan data survey opini umum panganyarna, nunjukkeun yén masarakat umumna ngadukung panggunaan serat alami, kalebet bulu alami. Sanaos mangpuluh-puluh taun "anti bulu" kampanye ku sajumlah aktivis, bulu masih ngagaduhan dukungan umum anu kuat, anu teu tiasa diémutan deui. The polling anyar ngadukung kacindekan Gallup anu parantos lami yén langkung ti satengah réspondén nganggap bulu "ditampi sacara moral.".
Dina hasil survey opini umum ieu:
61% konsumén satuju atanapi satuju pisan yén "mérek sareng pangecér tiasa nganggo bahan sasatoan sacara tanggung jawab, sapertos kulit, wol, bulu sareng sutra.".
62% masarakat bakal nganggap mésér bulu anu disertifikasi manusiawi sareng berkelanjutan, bari ngan 16% henteu bakal.
60% ngira yén mérek sareng désainer kedah kéngingkeun nganggo bulu alami, bari ngan 12% henteu.
Tina sudut pandang Cina, Cina mangrupikeun tempat ngolah bulu pangageungna, ogé tempat ternak sato bulu pangageungna sareng tempat konsumsi bulu pangageungna. Industri bulu mangrupikeun industri padamelan padamelan, anu nyiptakeun seueur kasempetan padamelan sareng industri penting pikeun patani janten beunghar sareng ngasilkeun panghasilan. Sumawona, Cina mangrupikeun masarakat materialistis, kalayan nilai-nilai sareng budaya sosialna nyalira, sareng urang Cina ngagaduhan konsép rasional pangwangunan berkelanjutan saluyu sareng kanyataan réalitas sareng objektif.

微信图片_20210607194932
Dina taun-taun ayeuna, sababaraha mérek parantos ngumumkeun lirén nganggo bulu alami sareng ngalih kana bulu ponggawa. Kanggo waktos, "bulu ponggawa" parantos janten kecap ganti "perlindungan lingkungan", sareng ogé jenis propaganda sareng metode pamasaran sababaraha merek. Nanging, prakték ieu bertentangan sareng sikap masarakat kana bulu alami, sareng ogé bertentangan sareng tren sosial pangwangunan berkelanjutan.
Tekstil sintétik dumasar kana plastik, sapertos bulu ponggawa, mangrupikeun panyabab penting tina polusi laut. Sanyawa teu tiasa didegradasi sacara alami sareng bakal ngaleupaskeun partikel palastik, ngotorkeun cai sareng sagara. Upami tren manajemén produksi sareng limbah ayeuna teras-terasan, diperkirakeun dugi ka taun 2050, sakitar 12 milyar ton limbah plastik bakal dikubur atanapi sumebar di lingkungan alam.

微信图片_20210607194937
Henteu ngan ukur sagara anu nyanghareupan pangaruh polusi ti industri. Panilitian PBB anu sanés dina 2019 nyimpulkeun: "Pantun nyumbang 8-10% émisi karbon global, langkung seueur tibatan penerbangan internasional sareng pangiriman maritim digabungkeun." Ku alatan éta, prakték ieu ngadukung "pantun plastik" salaku modél héjo henteu diragukeun "nunjukkeun kijang kana kuda". Nanging, lawon alami anu leres-leres nguntungkeun pikeun lingkungan disasarkeun ku média sareng salah paham ku masarakat dina pamasaran komérsial.

微信图片_20210607194941
Tina sudut pandang étika, panggunaan sato ku manusa saluyu sareng kanyataan anu objektif. Henteu aya bédana anu penting antara kulit, bulu, wol sareng sato anu tiasa didahar ku manusa. Laofoye Lagerfeld kantos nyarios yén sadaya tuduhan kedah nyanghareupan asal dasar: "anti bulu sanés masalah pikeun kuring salami jalma-jalma tetep tuang daging sareng nganggo kulit."
Kumaha sikep merek internasional kana bulu? Duanana LVMH sareng kering parantos ngadukung proyék anu disebat "Furmark" anu dikembangkeun ku International Fur Society (IFF). Proyék ieu bakal nyayogikeun jaminan pikeun panangtayungan sato sareng sertifikasi pangwangunan berkelanjutan di Éropa, Amérika Serikat, Kanada, Rusia sareng Namibia, anu bakal ngajantenkeun standar sustainable sareng héjo industri bulu leres-leres dipercaya.
微信图片_20210607194946
Michelle Burke, CEO Louis Vuitton, ngawartoskeun koran Italia IL tunggal 24 bijih ragrag kamari anu Louis Vuitton henteu nyerah rencana na pikeun nganggo bulu. Anjeunna nyebatkeun sértipikasi étika di kebon na, prakték bahan, sareng kakuatan karajinan industri kulit salami ratusan taun pikeun ngajelaskeun kelestarian bulu sareng sikepna.
微信图片_20210607194950
LV Louis Vuitton 2021 runtuyan bulu alami
微信图片_20210607194955
Bulu alami séri Fendi 2021
"Plastik henteu modis di 2021, sareng désainer anu bertanggung jawab sareng pangecér kedah ngadukung kahoyong masarakat pikeun kelestarian ku ngagunakeun tékstil alam anu langkung sustainable," saur Mike Brown, diréktur pangwangunan berkelanjutan sareng komunikasi dina aliansi serat alami. Kami ngarepkeun neraskeun dialog urang sareng Saks, Macy sareng pangecér sareng mérek sanés anu hoyong terang anu saleresna. ”


Pos waktos: Jun-07-2021